112 Rivierenland

112Rivierenland

 • Nederhemert - Feestelijk opening van rotonde Nederhemert-Noord
  Groep 8 van basisschool De Wegwijzer opent vrijdag 24 november officieel de nieuwe rotonde op de kruising Maas-Waalweg en Nederhemertsekade in Nederhemert-Noord.

 • Tiel - Textielcontainer in Hertog Willemstraat gaat weg
  Het textiel in de textielcontainer aan de Hertog Willemstraat in Tiel is zo vervuild met ander afval, dat Avri de complete inhoud als restafval moet laten verbranden. Het textiel kan dus niet worden hergebruikt. Daarbij kost verbranden veel geld en vervalt de opbrengst van de verkoop van het textiel. Het Avri-bestuur heeft daarom besloten om de textielcontainer per 29 december weg te halen. De textielcontainers op andere locaties in Tiel en in de andere Avri-gemeenten blijven wel staan.

 • Regio - AVRI gaat afval ophalen aanpassen
  Het Algemeen Bestuur van Avri heeft vorige week bij meerderheid van stemmen ingestemd met het regionaal afvalbeleidsplan Van Afval naar Grondstof. Het Algemeen Bestuur bestaat uit wethouders van de 10 Avri-gemeenten. De gemeenten Tiel en West Maas en Waal stemden tegen. Zij hebben bij de uitvoering van het gekozen beleid om aandacht gevraagd voor maatwerk waar dit mogelijk is. 

 • Wadenoijen - Auto in de sloot Bommelweg
  Zondagmiddag rond 13:30 heeft er een ongeval plaatsgevonden aan de Bommelweg. Hierbij is een voertuig in een sloot terechtgekomen.

 • Geldermalsen - Keukenbrand Sterappel
  Zaterdagavond 18 november omstreeks 18:25 werd er een woningbrand gemeld aan de Sterappel in Geldermalsen.

 • Beneden Leeuwen - Man aangehouden voor verduistering auto
  De politie heeft aan het begin van de zaterdagavond een 47-jarige man aangehouden. De man zonder vast woon of verblijfplaats is overgebracht naar het bureau.

 • Beusichem - Politieagenten aangevallen na thuisbrengen partner
  Op zaterdagnacht omstreeks 00:45 uur zagen agenten een personenauto rijden in Beusichem. De bestuurder werd gecontroleerd en de 46 jarige bestuurster bleek onder invloed te zijn van alcohol. Zij is meegenomen naar het politiebureau te Culemborg en uit ademanalyse bleek zij 465 UG/L te blazen, terwijl maximum 220 ug/l is toegestaan.

 • Herwijnen - Auto in de sloot Tiendweg
  Vrijdagavond omstreeks 23:15 heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden aan de Tiendweg.

 • Gemeente Zaltbommel - Geldboetes chrysantenkwekerij voor overtreden Arbeidsomstandighedenwet
  De rechtbank veroordeelde een chrysantenkwekerij in de gemeente Zaltbommel tot een tweetal geldboetes. De bestuurder van het bedrijf, die in persoon verdacht werd van het toebrengen van (zwaar) lichamelijk letsel aan zijn werknemer, werd vrijgesproken.

 • Tiel - Boetes en cameratoezicht op bijplaatsen afval
  Winkeliers en andere bedrijven in de Damstraat in Tiel voeren hun afval af via commerciële afvalinzamelaars. Ze zetten het afval klaar voor de inzamelaar bij de ondergrondse Avri-containers. In oktober is het enkele keren gebeurd dat het afval niet werd opgehaald en de aanbieders het afval vervolgens bij de containers hebben laten staan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

teller website